Modeco » Novosti i akcije » Povećanje proizvodnih kapaciteta ulaganjem u strojeve

Povećanje proizvodnih kapaciteta ulaganjem u strojeve

Obrt Modeco provodi projekt „Povećanje proizvodnih kapaciteta ulaganjem u strojeve“ putem koje se vrši ulaganje u strojeve za proizvodnju profila s ciljem zaokruživanja proizvodnog procesa izrade metalnih konstrukcija.

Realizacija projekta omogućiti će se vlastita proizvodnja metalnih konstrukcija koja će dovesti do povećanja prihoda, povećanja zaposlenika i do stvaranja preduvjeta za nastup na stranim tržištima. Projektom se nabavljaju dva stroja, stoj za proizvodnju C i Z profila te stroj za savijanje lima. Ulaganjem u potrebne strojeve omogućiti će se unaprijeđenije izrade vlastitih proizvoda, fokus tvrtke s pružanja usluge montaže prebaciti će se na proizvodnju vlastitih metalnih konstrukcija čime će tvrtka ostvariti potrebnu brzinu i cjenovnu konkurentnost na ciljanim tržištima. Nabavljeni strojevi omogućiti će veću autonomiju rada te skratiti vrijeme izrade budući da tvrtka neće morati nabavljati proizvode od stranih dobavljača.

Očuvanjem radnih mjesta i otvaranjem novih obrt daje svoj mikro doprinos na razini Đakova i okolice čime projekt ostvaruje društveni učinak. Ekonomski učinak projekta očituje se povećanjem proizvodnje, generiranjem većih prihoda te porastom izvoza.

Ulaganjem se osigurava stvaranje vlastitih proizvoda koji u potpunosti odgovaraju europskim standardima kvalitete, ujedno projekt će izravno doprinositi ostvarenju povećanja prihoda za 30%, povećanju zaposlenika za 10, povećanju prihoda od izvoza za 32,63%.

Ciljevi i rezultati projekta: Opći cilj projekta je povećanje konkurentnosti obrta Modeco kroz podizanje proizvodnih kapaciteta. Rezultat projekta je vlastita proizvodnja limenih profila.

Kontakt osoba za više informacija: Alen Perči, tel: 031 286 066

Ukupna vrijednost projekta: 5.369.031,25 HRK
Iznos sufinanciranja EU: 1.943.562,50 HRK
Razdoblje provedbe projekta: 3.9.2018. – 3.9.2019.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

2019-09-16T13:56:55+02:00 September 10th, 2019|Uncategorized @hr|