Kondenzacija vlage ispod neizoliranih metalnih krovova može biti izazov koji može uzrokovati probleme u metalnim konstrukcijama.

Kada je temperatura vanjskog zraka niža od temperature unutarnjeg prostora, limene ploče ostaju hladnije od okoline. Kada topli zrak iz unutrašnjosti dođe u dodir s hladnim limenim površinama, zrak se hladi, što povećava relativnu vlažnost zraka uz lim. Kada relativna vlažnost dostigne točku rosišta, dolazi do kondenzacije vlage na površini lima. U slučaju veće količine kondenzata, mogu se stvoriti kapljice koje padaju s površine ploča.

Međutim, postoji jednostavno i ekonomično rješenje koje može spriječiti ovaj problem – lim s antikondenzacijskim filcom.

Antikondenzacijski filc je praktičan proizvod koji se lako primjenjuje i efikasno sprječava kondenzaciju vlage ispod limenih krovova. Radi se o samoljepljivom materijalu koji se nanosi tijekom izrade trapeznih limova ili limova imitacije crijepa.

Važno je osigurati jednakomjeran pritisak po cijeloj površini između metalnog lima i antikondenzacijske barijere kako bi se postiglo dobro prianjanje.

Jedna od prednosti korištenja antikondenzacijskog filca je i njegova sposobnost prigušivanja buke kiše ili tuče. Osim što štiti od kondenzacije vlage, filc također može stvoriti tiše i ugodnije okruženje unutar konstrukcije.

Uz svoju efikasnost i jednostavnost primjene, antikondenzacijski filc se može smatrati idealnim rješenjem za limene konstrukcije.

Lim s antikondenzacijskim filcom proizvodi i montira stručni tim tvrtke Modeco, pružajući visokokvalitetna rješenja za moderne građevinske projekte.